Geralt, jakie 2-3 litry ??? Mi pali niespełna 1L więcej zależy.
[O1] Wyłącznik poduszki powietrznej
Zwiń
X
-
GośćTagi: Brak
-
dariuszn
[O1] Wyłącznik poduszki powietrznej
Mam pytanie, czy jest możliwe zainstalowanie do poduszki powietrznej wyłącznika.? Oryginalnie tego nie ma w moje O1. A jazda z niemowlakiem na tylnym siedzeniu w pojedynke nie jest zbyt wygodna.
-
Odpowiedz jaka dostałem w ASO.
Nie montujemy wyłącznika poduszki pasażera w O1.
Możemy ja wyłączyć programowo ale tylko po uzyskaniu zgody z SKODA POLSKA (Poznań).
I to samo dotyczy włączenia ponownego.
W innym wypadku nie uwzględnią Ci reklamacji jak będziesz miał wypadek i mimo włączenia "zamontowanego własnoręcznie " wyłącznika poduszka nie odpaliła.
--
Karas
NWEF..... (trochę Mazur w Wawie....)--
DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bubuDEDoradz jak taki wlacznik zainstalowac i czy to bezpieczne.
ja osobiscie bym z tym nie kombinowal - trzeba by zdobyc schemat jak to jest rozwiazane fabrycznie - wtedy mozna kombinowac
Bedzie swiecic sie kontrolka poduszki , zapewne sterownik zapamieta blad - nie wiem czy ponowne wlaczenie spowoduje usuniecie bledu .
Jakiego to malucha masz???? Jezdzi tylem w kierunku jazdy jeszcze????
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zefirstormjak masz interfejs to możesz robić on i off[center:a5df0a9dad]
[/center:a5df0a9dad]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marekzuteoretycznie - wylacznik to tak jak odpiecie wtyczki z poduszki - bezwzglednie musi byc robione na wylaczonym zaplonie dlatego ory robi sie to kluczykiem - aby nie byl w stacyjce.
BTW. Kiedyś chciałem założyć taki wyłącznik w Cordobie; na pytanie zadane w ASO odpowiedziano mi: Proszę bardzo; czas ok. 1h, koszt ok. 100PLN.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftzefirstorm, A jak, moge sie dowiedziec??
pozdrawiamASV 147PS@307Nm
Komentarz
-
-
dariuszn
Byłem w ASO. Wyłączyli mi poduszkę. Kosztuje to 50zł i trzeba wypełnić wniosek o wyłączenie, w którym zobowiązujesz się do informowania każdego użytkownika pojazdu o wyłączonej poduszce i do ponownego włączenia poduszki.
Zgodę na wyłączenie teoretycznie musi dać Skoda Auto w Poznaniu, ale w sumie to wyłączają od ręki (zarówno VAGiem jak i mechanicznie)
Do tego dają jeszcze naklejkę informacyjną.
Komentarz
-
Pociągnę wątek dalej.
To że VAGiem można odłączyć to już wiemy. Pytanie czy ktoś montował wyłącznik taki jak był (jest) fabrycznie montowany w schowku?
Nie zawsze wozi sie ze sobą laptopa żeby go podłączać a czasem może pojawić się taka konieczność żeby włączyć lub wyłączyć poduchę.
Mnie interesuje rozwiązanie ON/OFF w schowku.
Wg vagcat.com (i nie tylko) w schowku mieszczą się następujące części:
Wyłącznik 6Q0919237A (cena około 1500 koron słowackich czyli około 165zl )
Cylinderek zamka 107857113JB (45.7 Euro)
Obudowa wyłącznika 1U1858305 (brak ceny)
zapinka do wkrętu N 90698801 (0,12 Euro)
Wkręt N 90918701(0,11 Euro)
Pozostaje tylko problem podłączenia wszystkiego czyli co gdzie i jak.
Komentarz
-
-
Witam,
Chciałbym trochę odgrzać kotleta, gdyż obecnie stanąłem przed takim samy problemem jak autor tego postu. Nie ukrywam, ze nie interesują mnie wyłączenie poduszki permanentnie za pomocą oprogramowania. Interesuje mnie kwestia dołażenie wyłącznika poduchy, taki jak można było zamówić przy zakupie auta. Czy ktoś może przerabiał ten temat?
Komentarz
-
Komentarz